Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k (sütik)használatát. További információk Elfogadom
Termékek Menü

Tavaszi cipők és jótanácsok!

Énekes Gabriella
2016. 02. 27. 00:00:00

Lassan itt a tavasz. A nap már melegen süt, beléptünk március hónapba. Itt az idő, hogy nemcsak saját magunk számára, de gyermekeinknek is beszerezzük a tavaszi gyerekcipőt vagy cipőket, ha még nem tettük volna.

Biztos vagyok benne, hogy sok szülő, ahogy régen én is, azt utolsó vagy tán az utolsó utáni pillanatban konstatálta, hogy nincs mit feladni gyerkőce lábára, mikor az első tavaszias reggel kilépnek a lakásuk ajtaján és nem a fagy, a hideg, a hó, hanem a finom napsütés köszönti őket.

Nos igen, nincs mit tenni, visszamegyünk a házba, lakásba, kockáztatva hogy el fogunk késni a munkahelyről, jobb esetben pár perc alatt felkutatjuk és megtaláljuk a gyerkőc tavaly hordott tavaszi gyerekcipőjét és megpróbáljuk ráadni. Igen ám, de hiába erőlködünk, hogy bújj már bele, nyomd bele a lábad, ha kicsi, nem fog menni. Csak bennünket ver le a víz, és tuti, hogy a munkából is elkésünk. Ezekután fogjuk magunkat és ráadjuk a bakancsot vagy csizmát, kész, ma ebbe mész, délután veszünk valamilyen tavaszi cipőt! Hát igen, gyakran előfordul....

De ez nemcsak a tavasz beköszöntével alakul így, bármely, más évszakról való átállás esetén igaz. Ugyanis a gyermekek lába, főleg bölcsi, ovis, kisiskolás korban olyan rohamosan nő, hogy nemhogy a tavalyi tavaszi cipő hanem a két hónappal ezelőtt vásárolt csizma sem megy már fel a lábára. Hiába erőlködünk:)

Ezért érdemes egy kicsit előre gondolkodni és időben gondoskodni az évszaknak megfelelő gyerek lábbelikről.

Az hogy milyen a jó gyerekcipő, számtalan fórumon megtalálható, ezért nagyon mélyen nem is szeretnék belemenni, csak pár szót ejteni róla.

Méretben mindenképpen legyen a gyerkőc lábára megfelelő. Ezalatt azt értem, hogy ne legyen se kicsi (az rá sem menne) és ne is legye nagy (természetesen itt nem mm-ről van szó). Fontos, ugyanis ha nagy, „lötyög” a cipőben a lába, nem fog tudni benne normálisan futni, mozogni, ha kijár például a sarka, nagyon könnyen feltörheti a lábacskáját, ami igen hosszan gyógyul.

Figyeljünk a talpára, hogy megfelelő hajlékony és stabil legyen illetve amennyire lehet, ne csússzon. A kisgyermekek hajlamosak maguktól is esni-kelni, hemperegni, de ha a nem megfelelő cipő miatt elcsúszik, megütheti magát.

Az anyaga megfelelő szellőzést biztosítson. Mindenképpen olyan anyagú cipőre van szükség, főleg most tavasszal, amely biztosítja a láb megfelelő szellőzését, nem izzad meg a lábacska.

A magasszárú cipő megfelelően tartsa a gyermek bokáját, illetve a tavasszal kedvelt sportcipőktől is elvárt, hogy biztosan tartsa a lábat és hátul megtámassza sarkát.

Ezeken kívül még számtalan jellemzőt fel lehet sorolni, érdemes utána nézni egyéb fórumkon.

Az általunk forgalmazott gyerekcipők nemcsak divatosak és modernek a kis kedvenc mesehősök képeivel, hanem kényelmes, jól szellőző lábbelik, melyek a mindennapi több órás viselet során is kellemes, komfortos érzést nyújtanak a gyerekeknek.

Webáruházunk széles kínálatában fiú és lány gyerekcipők mellett hozzájuk illő gyerek harisnyák illetve zoknik is megtalálhatóak. Mindenesetre olyan gyerekcipőt válasszunk gyermekeink számára, mely kényelmes, biztonságos, az esetleges speciális igényeinek (lúdtalp, magas lábfej) megfelel és az ő tetszését is elnyeri!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Kosár
Oldalunkon regisztráció nélkül is vásárolhat!

Oldalunk már mobilbarát verzióval is rendelkezik.

Azonnali elérhetőség

Közösségi Oldalak

 
Cipőméret meghatározás
Gyártók
Névnapok

Ma 2018. június 19., Gyárfás napja van.

Holnap Rafael napja lesz.